День Збройних Сил України

6 грудня – День Збройних Сил України! Від щирого серця вітаємо колектив Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» та всіх військовослужбовців зі святом! Пишаємося кожним захисником України! ВИ — НЕЗЛАМНІ ГЕРОЇ!

Колектив науково-технічної бібліотеки дякує кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю та гідністю виконує свій громадянський та військовий обов’язок, мужньо протистоїть зазіханням ворога на територіальну цілісність та суверенітет нашої держави.
Саме у цей, складний для нашої країни час, ми усвідомили, що сильна держава починається із сильної армії. Служба в лавах Української армії – це не тільки професія, для більшості з вас – це справа всього життя. Ви захищаєте Країну, її національні інтереси, забезпечуєте спокій громадян.
Сьогодні ви демонструєте мужність, незламність, нескореність, волю та неабияке бажання перемогти ворога.

З історії свята:

День Збройних Сил України був встановлений в 1993 році згідно постанови Верховної Ради України.
Це свято відзначається щорічно, 6 грудня, в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».
Збройні сили України — це військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України. Безпосереднє керівництво Збройними силами України в мирний та воєнний час здійснює Головнокомандувач Збройних Сил України.
Збройні Сили України – запорука нашої державної незалежності, безпеки та впевненості у завтрашньому дні. Ви – взірець патріотизму та мужності!
День Збройних сил України – це свято хоробрих людей, завдяки незламному духу яких наша країна досі залишається суверенною незалежною державою!
Прийміть щирі вітання! Козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили!
Міцного здоров’я та наснаги кожному воїну!
Вічна пам’ять загиблим героям, які поклали життя за Україну!