Всесвітній день здоров’я

7 квітня — Всесвітній день здоров’я! Не зважаючи на обставини сьогодення, вітаємо всіх, а насамперед Навчально-науковий медичний інститут НТУ «ХПІ», зі святом! Бережіть себе, здоров’я рідних та близьких!

Це свято відзначається щорічно 7 квітня починаючи з 1950 року. Цього дня 1948 року набрав чинності Статут Всесвітньої організації здоров'я (ВОЗ).

Війна в Україні нажаль триває… Зараз на реабілітації знаходяться люди, які постраждали через війну. Наслідки бойових дій та щоденні травми військових та цивільних змушують рухатися швидко та впроваджувати найсучасніші практики у сфері охорони здоров’я. Навесні в Україні починає діяти цифровізована система реабілітації, яка стане частиною електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Тобто пацієнтам вже не знадобиться роками збирати та зберігати паперові довідки. Це також полегшить та структурує роботу мультидисциплінарних реабілітаційних команд, всі фахівці зможуть відстежувати, як успішно відбувається реабілітація пацієнта та, за необхідності, швидко корегувати індивідуальний реабілітаційний план.

НТУ «ХПІ» не стоїть осторонь. Наш університет є учасником чотиристороннього Меморандуму про співпрацю для підвищення якості медицини. 

У складі Політеху функціонує Навчально-науковий медичний інститут (ННМІ)

На базі науково-технічної бібліотеки створено Інформаційно-ресурсний центр «Без бар’єрів», одним з завдань якого є організація майданчика (фізичного та віртуального) для співпраці університетських спільнот, громад міста, країни, світу з питань інклюзії. 

Вітаємо зі святом! Будьте здорові та пам’ятайте, що саме цінне в цьому світі — ЖИТТЯ!