23 серпня — День Харкова та День Прапора!

Вітаємо всіх харків'ян з Днем Харкова та Днем Прапора! День Харкова це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Бажаємо мирного неба, спокоюдобробуту і процвітання! Нехай зростає та процвітає наше УЛЮБЛЕНЕ МІСТО!

23 серпня відзначається День міста Харківа. Свято збігається з Днем Державного прапора України та Днем визволення Харкова від фашистських загарбників. 

Харків – медичний, промисловий, науковий, політичний, культурний центр регіону. Друге за чисельністю населення місто України. Площа міста — 350 км². У 2019 році увійшов до п'ятірки українських міст, найбільш комфортних для проживання. Харків розташований на північному сході України на Слобожанщині, вважається науковим центром України.  Разом із прилеглими містами та районами утворює Харківську агломерацію з людністю понад 2 млн осіб. Цьогоріч містові виповнюється 368 років.

Місто володіє повним комплектом нагород Ради Європи: Дипломом, Почесним Прапором, Таблицею Європи і Призом Європи. У місті чимало парків, соборів, хмарочосів, пам’ятників, фонтанів і могутніх монументальних споруд різного призначення.

Від перших днів війни місто-герой України перебуває під обстрілами, але стійко тримає оборону та продовжує жити. Країна-агресорка цілеспрямовано руйнує місто, щоб позбавити його статусу наукового, індустріального, транспортного, студентського та культурного центру країни. Проте, всупереч старанням військових російської федерації, Харків отримав інший статус він тепер НЕЗЛАМНИЙ ГОРОД-ГЕРОЙ. Проте ми віримо у міць Збройних сил України, у наближення нашої перемоги, у велич і незламність міста-героя і його героїчних мешканців.

День Державного прапора України

Кожна країна має свій прапор, що містить певну символіку, яка передається як у зашифрованому, так і у прямому вигляді. Прапор України несе у собі давнє значення, поєднання пшеничного поля і блакитного неба.

2004 року президент Леонід Кучма підписав акт про проголошення 23 серпня Національним святом Днем Державного Прапора України.

Державний прапор України — прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього та жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Використання жовтого і блакитного кольорів (з різними відтінками) на прапорах України простежується від прийняття християнства. Згодом ці два кольори набули значення державних.