Google Scholar Profiles: наповнення

Шановні політехніки! Інформуємо, що науково-технічна бібліотека продовжує наповнювати «Електронний архів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (репозитарій) публікаціями, науковими та методичними матеріалами авторів-співробітників НТУ «ХПІ».
Просимо надсилати матеріали для розміщення: Бреславець Олені Володимирівні, olena.breslavec@khpi.edu.ua.
Матеріали наукових видань та конференцій НТУ «ХПІ» передаються організаторами до бібліотеки, та розміщуються в репозитарії у вигляді цілого збірника (журналу) та окремо, постатейно та потезисно, що забезпечує наповнення профілів в системі Google scholar.

Для інформації:

Репозитарій НТУ «ХПІ» надає технологічні можливості для вирішення багатьох завдань. Одне з них популяризація наукового доробку політехніків за рахунок індексації та інтеграції відомостей про публікації до глобальних академічних ресурсів.
Одною з систем, що використовуються науковцями є Google scholar , в якій формуються відомості про науковців, теми досліджень, установи тощо. Репозитарій є ефективним інструментом для забезпечення наповнення авторських профілів в проекті Google Scholar Profiles. Документи, що розміщені в репозитарії, автоматично додаються до профілів авторів (якщо дозволяють налаштування).

Запрошуємо ознайомитися з інформацією щодо реєстрації Google Scholar Profiles:

Презентація «Google Scholar Citation для науковця та установи» 
Відеозапис семінару «Google Scholar Citation для науковця та установи»

«Електронний архів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» налічує більше 56 000 документів у відкритому доступі. Не зважаючи на військовий стан та складні умови роботи, співробітники університету доклали максимум зусиль, щоб забезпечити позитивну динаміку наповнення репозитарію. Ця робота отримала високу світову оцінку.
eNTUKhPIIR, за даними TRANSPARENT RANKING: All Repositories (june 2022), який визначає рівень індексації даних, посів 72 місце (покращення на 5 позицій за рік) у світовому загальному переліку, та 2 місце (покращення на 1 позицію за рік) — в Україні (https://repositories.webometrics.info/en/node/32).
eNTUKhPIIR забезпечує індексацію документів Google Scholar та наповнення авторських профілів політехніків, що представлені у Google Scholar Citations. Результатом є покращення позицій НТУ «ХПІ» у TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles (https://www.webometrics.info/en/transparent, july 2022). Університет став другим серед університетів України (покращення на 1 позицію за рік) та збільшив загальну кількість цитувань майже на 20 000 до 119 377.