Ідентифікація автора та установи: Google Scholar Citation

25 березня 2021 р з 11-00 до 11-40 пройшов семінар «Google Scholar Citation для науковця та установи», що проводився дистанційно в рамках ALL DIGITAL Week 2021.
Доповідач: Главчева Юлія, заступник директора НТБ НТУ «ХПІ».
Доступний перегляд відеозапису та презентація вебінару.
 
Профіль автора в будь-якій системі (базі) ідентифікує автора та впливає на його репутацію. На основі аналітичної обробки авторських профілів формуються локальні та глобальні рейтинги. Один з авторитетних рейтингів, який базується на даних профілів Google Scholar Citation — TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles. Його результати мають 10% ваги у всесвітньому рейтингу академічних установ Webometrics.
 
  • Аналізуються інституціональні профілі, якщо їх немає, то при скануванні даних враховуються офіційні адреси електронної пошти організації. Рекомендуємо використовувати нормалізоване (офіційне) найменування ЗВО разом з інституціональною адресою електронної пошти.
  • Якщо до профілю установи навмисно додаються профілі авторів, які не належать до нього для підвищення його рангу, заклад буде ВИКЛЮЧЕНО з рейтингу.  
  • Входження неособистих профілів (журнали, відділи, групи) до топ-210 результатів, караються ВИКЛЮЧЕННЯМ усієї установи.
  • Профілі без імен авторів латинськими літерами можуть бути не враховані.
  • Не потрібно додавати академічні посади або підрозділи після імені.

Звертаємо увагу, що автор несе відповідальність за достовірність даних власного профілю (додає лише власні документи, має один профіль).

Для довідки:
ALL DIGITAL Week пройде з 22 по 28 березня 2021. Протягом тижня планується проведення таких заходів — https://alldigitalweek.eu/2021-alldigital-events/.