Шевченкове слово у серці моєму

"Встала весна, чорну землю сонну розбудила,
Уквітчала її рястом, барвінком укрила;
І на полі жайворонок, соловейко в гаї
Землю, убрану весною, вранці зустрічають..."
Тарас Шевченко
 
9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, великого українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, гравера, етнографа, громадського діяча. Пропонуємо Вашій увазі медіа-огляд «Вічне слово Кобзаря».

Тарас Шевченко… Наш Кобзар… Творець… Геній… Мислитель… Славний син Великого народу…

Є у нашій країні імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка. Він заклав міцний фундамент розвитку української літератури, що стала однією з найбагатших літератур світу. Нехай вогонь Великого Кобзаря запалить у наших серцях віру, надію і любов до рідного землі та до свого народу!

До ювілею видатного сина українського народу, на базі комунального закладу Покотилівського ліцею № 2, науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ», разом з партнерами, Харківською державною науковою бібліотекою ім. В. Короленка та Харківським національним університетом мистецтв ім. І. Котляревського, проведуть Шевченкіаду «Шевченкове слово у серці моєму». У заході приймуть участь учні 5-9 класів.

Живімо Шевченком, вивчаймо його, думаймо над його істинною і не забуваймо слова:
«Свою Україну любіть!
Любіть її… во врем’я люте,
В останню, тяжку минуту
За неї Господа моліть…»