Відкрита наука і Суспільство

Запрошуємо 24 жовтня 2023 р. з 15:30 до 17:00 на науково-практичний семінар «Відкрита наука і Суспільство», що проходить в рамках тижня відкритої науки Open Access Week.

Організатори:
Компанія «Clarivate»,
 Національний університет «Києво-Могилянська академія»,
 Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».
Просимо пройти невеличке опитування: https://forms.gle/bnzho9m4FBHzxVDu9

 

ПРОГРАМА НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО СЕМІНАРУ

1. Цифрові застосунки відкритої науки для життєвого циклу наукового дослідження
Тези: основні тенденції в царині цифрової та відкритої науки, відкритих даних, відкритого доступу, зміни наукової комунікації, а також відповідних сервісів та ресурсів, які можуть бути корисні як університетам у їхніх дослідницьких стратегіях, так і дослідникам на всіх етапах життєвого циклу дослідження.
Тетяна Ярошенко, к.і.н., доц., керівниця Центру наукометрії та цифрової підтримки досліджень, Національний університет «Києво-Могилянська академія».
2. Відкриті Освітні Ресурси: нові горизонти
Тези: У світі широко обговорюються переваги створення та використання Відкритих Освітніх Ресурсів. Популяризацією ідеї Відкритих освітніх ресурсів займаються фахівці не лише на рівні окремих організацій, а й на глобальному міжнародному рівні. В презентації наведена ситуація з розумінням та сприйняттям цієї ідеї серед представників академічних установ України.
Юлія Главчева, PhD з комп'ютерних наук, директор науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ»
3. Тенденції у відкритому доступі в Україні за даними Web of Science
Тези: За допомогою Web of Science та InCites проаналізуємо як змінюється публікаційний ландшафт в Україні, чи збігаються наші тренди з результатами інших країн. Визначимо як проаналізувати відкриті дані окремої установи
Ірина Тихонкова, к.б.н., старший дослідник, Customer Success Specialist Clarivate