Вітаємо з Днем науки в Україні!

20 травня 2023 року відзначається День науки в Україні. Вітаємо політехніків зі святом та запрошуємо долучитися до VI Фестивалю науки – 2023!

Заходи організовано за підтримки:
МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТУ НАУКИ І ОСВІТИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
ХАРКІВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ім. В. Г. КОРОЛЕНКА
ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ (філія) ВГО УКРАЇНСЬКА БІБЛІОТЕЧНА АСОЦІАЦІЯ
 
Партнери:
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
Національний природний парк «Слобожанський»
 
Усі заходи VI Фестивалю науки – 2023 у програмі 
 
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» організовує такі заходи:
 
17 травня 2023 — Презентація Центру публікаційної підтримки науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»
Час: 11:00 – 12:00   Відеозапис
Презентації:

В 2023 році в науково-технічній бібліотеці розпочав роботу Центр публікаційної підтримки. В презентації буде розкрито причини створення та основні завдання Центру, представлено інформацію про перші місяці роботи. Центр публікаційної підтримки прагне відігравати важливу роль у підтримці наукового потенціалу, розвитку науки та підвищенні наукової репутації науковців, студентів та університету в цілому.

17 травня 2023 — День науково-популярних вікторин від НТУ «ХПІ» (особливо цікаво для школярів)
Час: 12:00 – 16:00  

День науково-популярних вікторин НТУ «ХПІ» орієнтований на популяризацію науки серед школярів. У рамках цього заходу школярі зможуть взяти участь в цікавих вікторинах, які допоможуть їм розширити свій світогляд і поглибити знання з різних галузей науки.

17 травня 2023 — Веб-семінар «Кейс-чемпіонати в IT та в маркетингу»
Час: 14:00 – 15:00   Відеозапис

Кейс-чемпіонати — це захоплюючий формат змагань, що надає можливість студентам та молодим фахівцям практикуватися в розв'язанні реальних практичних кейсів, що запропоновані відомими компаніями маючими великий практичний досвід. Кейс-чемпіонати також є важливим кроком у підготовці молодих фахівців до роботи в сфері IT та маркетингу, який розвиває цифрові компетентності, дозволяючи їм ознайомитися з реальними викликами та задачами, з якими стикається бізнес в цих галузях, та набути цінного досвіду для подальшої професійної діяльності. В презентації буде розкрито досвід НТУ «ХПІ» в створенні, проведенні новаційних онлайн-змагань та підготовці команд для переможної участі в новаторських чемпіонатах.

19 травня 2023 — Презентація Start-up проєктів НТУ «ХПІ», як інноваційного вектору післявоєнного розвитку України
Час: 11:30 – 12:30  Відеозапис

Start-up проєкти НТУ «ХПІ» є важливим елементом інноваційного вектору післявоєнного розвитку України. Ці проєкти є результатом досліджень та розробок студентів та викладачів у галузі енергетики, електромеханіки, інформаційних технологій, енергоефективності, хімії, біотехнологій та інших напрямків. Start-up потенційно мають стати справжніми успішними інноваційними компаніями, які працюватимуть відповідно до світових стандартів та розвивають українську економіку. В презентації буде розкрито досвід НТУ «ХПІ» в цьому напрямі.