До Дня науки в Україні!

16 травня 2023 року запрошуємо до участі в онлайновій науково-практичній конференції «Наука ХХІ століття: інновації в умовах війни та повоєнного відновлення України», яка проводиться в межах VI Фестивалю науки.  

Конференцію організовано за підтримки:
МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ;
ДЕПАРТАМЕНТУ НАУКИ І ОСВІТИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ;
ХАРКІВСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ ім. В. Г. КОРОЛЕНКА;
ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ (філія) ВГО УКРАЇНСЬКА БІБЛІОТЕЧНА АСОЦІАЦІЯ.
 
Партнери:
  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;
  • Національний природний парк «Слобожанський».
 
Пропонуємо теми для доповідей:
► Розвиток в умовах війни та повоєнного відновлення різних форм співпраці, зокрема міжнародної, з державними науковими установами, закладами вищої освіти, неурядовими та громадськими організаціями для розв’язання складних наукових проблем.
► Впровадження результатів фундаментальних і прикладних досліджень та інноваційних технологій для відновлення промислового виробництва України. Відновлення в Україні високих промислових потужностей, перебудова промислового господарства на технічних і технологічних засадах.
► Принципи відновлення природи в умовах війни та відновлення України: наукове обґрунтування відновлення екосистеми; підвищення екосвідомості громадян; розвиток «зеленої» економіки; участь у міжнародних екологічних програмах тощо.
► Виклики та рішення української системи охорони здоров’я під час війни. Специфіка медичної допомоги населенню у різних регіонах.
► Вплив війни на аграрний сектор. Фінансова підтримка малого та середнього бізнесу для відновлення частково або повністю зруйнованих виробничих потужностей внаслідок бойових дій. Програми продовольчої безпеки у громадах.
► Промоція культури здорового харчування під час війни.
 
Робоча мова конференції: українська, англійська.
Термін подання заявок на участь у конференції, тез доповідей — до 1 травня 2023 р.
Доповідачі отримають електронні сертифікати.
Передбачається підготовка електронного збірника матеріалів конференції.