День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Шановні ліквідатори! Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг! Хай залишається в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій!
Майже мільйон людей рятували Україну і світ від ядерної катастрофи на ЧАЕС, близько 60 тисяч з них — загинули.
Шановні ліквідатори! Низький уклін вам за вашу мужність і подвиг! Хай залишається в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій!
Нехай щира людська подяка зігріває ваші серця, опалені загравою Чорнобильської катастрофи!
 
З історії:
14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофагу над зруйнованим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. Тож щороку саме цього дня ми вшановуємо ліквідаторів, хто на щастя, поруч з нами, і вклоняємося пам’яті тих, хто пішов за межу вічності.
Кілометри ураженої території, десятки тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки.
Мільйони людей прийшли на допомогу. Вже у червні місяці були організовані будівельні бригади в місті Харкові, десятки політехніків, колишніх і нинішніх, вирушили до села Жовтневе Бородянського району Київської області, щоб за короткий термін, а саме до дня визволення м. Харкова, побудувати житло для людей, що були евакуйовані із Прип'яті.
Про допомогу політехніків йдеться у документальному фільмі «Усім миром» кіностудії «ХПІ-фільм». Автори фільму були учасниками подій далекого 1986 року.
Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції!
Висловлюємо сердешну шану за ваш героїзм!
Щиро бажаємо всім миру, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра й злагоди! Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!