День Збройних сил України!

6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Щиро вітаємо колектив Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» та всіх військовослужбовців зі святом! Дякуємо за віддану службу, достойний приклад незламності та любові до неньки України!
Колектив науково-технічної бібліотеки щиро вдячний вам за можливість прокидатися на своїй рідній землі, радіти простим речам і обіймати близьких.
Ми знаємо, що ви увібрали в себе кращі національні військові традиції, які формувалися у важких, кривавих війнах і збройних конфліктах минулого. Сьогодні ви демонструєте мужність, незламність, нескореність, волю та неабияке бажання перемогти ворога.
Саме на боєздатні Збройні Сили покладають надії мільйони українців, які мріють про мир, процвітання країни та її славу!
У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Вічна їм пам’ять!
Дякуємо матерям, які виховали синів, котрі сміло обрали професію захисника, вдягли військову форму, і зараз, в умовах війни, на передовій, боронять нашу Землю!
Дякуємо за приклад твердої віри в нашу перемогу, якою всіх надихаєте!

Історія свята:

День Збройних Сил України був встановлений в 1993 році згідно постанови Верховної Ради України.
Це свято відзначається щорічно, 6 грудня, в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».
Збройні сили України — це військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.
Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України. Безпосереднє керівництво Збройними силами України в мирний та воєнний час здійснює Головнокомандувач Збройних Сил України.
Міністерство оборони України, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили України, бере участь у реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва, координує діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування з підготовки держави до оборони, аналізує воєнно-політичну обстановку, визначає рівень воєнної загрози національній безпеці України, забезпечує функціонування Збройних сил і їх готовність до виконання покладених на них функцій і завдань тощо.

Шановні військові, щиросердно вітаємо вас зі святом, бажаємо не втрачати віри, завжди пам’ятати, що вдома на вас чекають рідні та близькі люди, які щодня підносять до Бога свої молитви за вас!