На підтримку публікаційної діяльності!

24 жовтня 2022 року відбувся онлайн семінар з аспірантами НТУ «ХПІ». Науково-технічна бібліотека забезпечує інформаційну підтримку та сприяє публікаційній діяльності науковців. Публікації у рецензованих виданнях, що індексуються Scopus та Web of Science CC є важливим елементом, за яким оцінюється наукова діяльність вченого та університету.

Доступ до наукометричних ресурсів

В НТУ «ХПІ» діє доступ до Scopus та Web of Science CC. Детальніше про доступні ресурси на сайті НТБ.

Науковці НТУ «ХПІ» мають можливість налаштувати дистанційну роботу з Scopus (інструкція з налаштування) та Web of Science CC (інструкція з налаштування).

Для використання:
вільно доступні ресурси для пошуку видань для публікацій, які
 
спеціальні вільно доступні засоби видавництв

Застерігаємо Вас, не бути ошуканими хижацькими виданнями, які агресивно поширюють рекламну інформацію про легкі та швидкі публікації. Про ознаки хижацьких видань:

Для підтримки науки в Україні БЕЗОПЛАТНУ публікацію пропонують такі 
видавництва:

Hindawi – видавництво рецензованих науково-технічних журналів практично з усіх напрямів наукових досліджень. Умови безоплатної публікації. 

IOP Publishing – видавництво британського Інституту фізики. Умови безоплатної публікації. 

Oxford University Press – найбільше університетське видавництво у світі, що має представництва в багатьох країнах. Є складовою частиною всесвітньо відомого Оксфордського університету. Умови безоплатної публікації. 

SAGE Publishing – одне з провідних світових академічних та професійних видавництв матеріалів з  суспільних наук. Умови безоплатної публікації. 

Springer Nature – один з найбільших світових видавців академічної літератури. Умови безоплатної публікації. 

Wiley – міжнародне видавництво, що спеціалізується на випуску академічних видань з усіх галузей знань. Умови безоплатної публікації. 

Elsevier також відмовляємося від плати за публікацію статей для українських авторів-кореспондентів, які публікують статті в золотих журналах відкритого доступу - для допомоги та підтримки звертайтеся agreementactivation@elsevier.com.

За консультаціями звертайтеся до бібліотеки (yuliia.hlavcheva@khpi.edu.ua).