14 лютого – Міжнародний день дарування книги

14 лютого – Міжнародний день дарування книги, з’явився в 2012 році і об'єднує всіх, хто любить читати та дарувати книги.
Ця добровільна ініціатива була започаткована Еммі Бродмур, яка є засновницею популярного в США сайту дитячих книг. Ідею їй підказав її маленький син, який одного дня запитав у неї: «Чому немає особливого дня, коли люди дарують книги один одному просто так?»
Сьогодні акція відома у всьому світі, до неї долучаються бібліотеки, письменники, видавці, книжкові магазини, громадські організації, люди, які просто люблять книги. Організатори свята просять усіх небайдужих людей дбайливо ставитись до книги, не забувати про те, що навіть сьогодні у світі не кожна людина має можливість вільно познайомитись із книгою.
Як можна відсвяткувати Міжнародний день дарування книг? Виберіть зі своєї домашньої бібліотеки книги, які вже прочитали, або маєте можливість придбати нову книгу, журнал, довідник та подаруйте друзям, колегам, віднесіть їх до дитячого будинку,бібліотеки, школи, лікарні.
Шановні читачі! Наукова бібліотека закликає всіх охочих долучитися до акції! Не залишайтесь байдужими!
Ми вдячні читачам, які подарували книги до бібліотеки!