«Архітектурні пам’ятки в лініях / Architekturdenkmale in Linien»

З 1 по 7 лютого 2022 року запрошуємо відвідати художню виставку архітектурної графіки доктора філософії Андрія Даниленка «Архітектурні пам’ятки в лініях / Architekturdenkmale in Linien». Презентовані архітектурні об’єкти, фрагменти середовища європейських міст та елементи етнографічної спадщини. Експозиція відкрита у кімнаті 66 (4 поверх).

У фокусі виставки – ініціювання свідомих намірів громадськості щодо збереження історико-культурної спадщини і, таким чином, заклик щодо захисту духовної складової у час соціально-політичних та економічних європейських інновативних налаштувань та впроваджень.

Андрій Даниленко народився 18 листопада 1975 року у Харкові. У 1998 році закінчив Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури в галузі архітектури. З 1999 року по 2004 рік продовжив навчання в Університеті прикладних наук Анхальт-Дессау, Німеччина (містобудування та збереження пам'яток). У 2013 році захистив дисертацію у Веймарському університеті «Bauhaus», Німеччина. Практичний архітектурний досвід він здобув в архітектурних бюро та організаціях, наприклад, у відділі містобудування та охорони пам'яток у «МіськБудПроект» міста Магдебург. Працював доцентом в Університеті прикладних наук Анхальт-Дессау. З 2016 року активно займається інтернаціональною діяльністю – координатор та кореспондент німецько-українських відносин в галузі освіти.