З Днем Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва!

Колектив науково-технічної бібліотеки вітає з Днем Захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва! Бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духа та мирного неба над головою!

14 жовтня українці святкують відразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День Українського козацтва та День Захисника України.
Всі ці свята взаємопов’язані і виникали послідовно.
День Покрови Пресвятої Богородиці вважається одним з найбільш шанованих свят в Україні. У народі кажуть: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду льодом, а дівчат шлюбним вінцем».
З XVII століття православне свято Покрови Пресвятої Богородиці вважається і головним святом Українського козацтва. Саме в цей день козаки збирали Велику Раду, на якій обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами.
День Українського козацтва був заснований в 1999 році Указом президента Леоніда Кучми. Свято було встановлено «…враховуючи історичне значення і заслуги Українського козацтва в утвердженні української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення».
У 2014 році президент України Петро Порошенко встановив 14 жовтня Днем Захисника України.
Вітаємо військовослужбовців України! Затишок наших осель і спокій близьких – у ваших надійних руках. Нехай вас оточує просте людське щастя, надійна дружба, вірна любляча сім'я. Прийміть найкращі вітання з побажаннями миру, добра, благополуччя!