З вірою в майбутнє!

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі…
                        Олександр Олесь
 

Науково-технічна бібліотека вітає харків’ян та гостей міста з 30-річчям Незалежності України та запрошує відвідати заходи до свята. У конференц-залі (кімната 63) на вас чекають: художня фотовиставка, присвячена Зінаїді Серебряковій, «Нескучне: фотопогляди» та книжкові виставки «З вірою в майбутнє!», «Літературна мозаїка часів Незалежності». Експозиція діє до 30 вересня 2021 року.

У розділі «Час читати» до вашої уваги медіа-огляди «З Україною в серці», «Символи українства». Завжди раді вам!

З ПОСТАНОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПРО ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ:

«Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року (1427-12), Верховна Рада України постановляє:

1. Вважати день 24 серпня Днем Незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України…».

Цей документ увінчав тисячолітні прагнення українського народу самостійно визначати свою долю і мати власну суверенну державу.

День народження Держави! Свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

День Незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле й Майбутнє України. Минуле має вселяти мудрість. Майбутнє повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

Проголошення акту Незалежності України відкрило нову сторінку історії щодо становлення ДЕРЖАВИ України!

Усією душею бажаємо: ЖИВИ, УКРАЇНО, КВІТНИ, МУЖНЯ НАША КРАСУНЕ!!!