З історії ХПІ. Ювіляри

Аркадій Фаустов народився 22 лютого 1936 року. В 1958 році закінчив електроенергетичний факультет ХПІ, служив у лавах армії, працював у науково-дослідному інституті, конструкторському бюро… і без тями закохався у кінематограф.
«По-справжньому міць таланту Аркадія Михайловича розкрилася в кіностудії «ХПІ-фільм», яку він очолив у середині 60-х років. Кіностудії присвоїли звання Народної, фільми отримували призи та нагороди, багато студійців ставали професіоналами. На студії панував дух свободи, творчості, братерства. Знімали і серйозне документальне кіно, і дотепні ігрові фільми, капусники, пародії, оригінальні мультфільми…» (З книги «Дім, де запалюються серця»).
Аркадій Михайлович Фаустов очолював кіностудію «ХПІ-фільм» з 1965 по 2009 рік. І завжди висвітлював яскраве життя рідного Політеху.
«Людина парадоксального розуму і дотепності, стриманий, іронічний, талановитий у всьому і геть позбавлений марнославства, доброзичливий і мудрий, і дуже красивий...» — так згадує свого вчителя і чоловіка Ірина Жоресівна Фаустова, яка продовжила його справу.
Він любив Життя, Кіно, ХПІ...  Ми завжди будемо пам’ятати Аркадія Фаустова, людину, яка живе у своїх творах!
 
 
Запрошуємо до Народної кіностудії «ХПІ-фільм» на нашому сайті!