1 червня — Міжнародний день захисту дітей!

Щасливе дитинство – в щасливій родині,
Яка все найкраще плекає дитині!
Благаєм, дорослі, зробіть все можливе,
Щоб квітло у світі дитинство щасливе!!!
 
Шановні Політехніки!
Щиро вітаємо вас із світлим та прекрасним святом — Міжнародним днем захисту дітей!
Дитинство — найпрекрасніша мить нашого життя, це — пора сподівань та здійснення мрій. Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклуватися про підростаюче покоління, його майбутнє — це головний обов'язок батьків, суспільства та держави. Врешті решт, саме для цього всі ми живемо та працюємо.
Зігріваючи теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднуючи зусилля заради майбутнього, ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю нашого Університету. Діти — наше майбутнє, а значить — майбутнє всієї України. Саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.
Тому наше основне завдання – виховати своїх дітей добрими, порядними, розумними, з щедрою та гармонійною душею, впевненими в собі. А ще — прищепити їм палку любов до знань, рідної Батьківщини, мови та культури.
 
Зичимо вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів.
Щастя, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах нашим дітям!
 
Свято має свою історію
Щорічно 1 червня в Україні та ще в понад 60 країнах відзначають Міжнародний день захисту дітей — «International Day for Protection of Children» — прекрасне свято радості та надії.
Рішення про проведення Міжнародного дня захисту дітей було прийняте на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка відбулася в Женеві в 1925 році. Чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня? За однією з версій, 1 червня 1925 року Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів). Завдяки щасливому випадку день збігся і з часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.
Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров’я та благополуччя дітей були як ніколи актуальні, 1949 року в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей. За рік, саме 1 червня, був проведений перший Міжнародний день захисту дітей. Відтоді це свято почали відзначати щороку.
ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні — це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.