Error message

  • Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 30 in _video_filter_process() (line 175 of C:\inetpub\drupal\sites\all\modules\video_filter\video_filter.module).
  • Notice: A non well formed numeric value encountered in _video_filter_process() (line 215 of C:\inetpub\drupal\sites\all\modules\video_filter\video_filter.module).

Роман Іваничук «Бо війна — війною...»

«Війна — не тільки фронт, а повсюдне людське життя у всіх проявах: фронт і тил, героїзм і маркірантство, рев гармат і пісня, любов і ненависть, — тож несправедливо протиставляти фронтовиків тиловикам, загиблих — новонародженим, наїдених — голодним, скалічених — уцілілим; війна — це круговерть, хаос, у якому кожної миті можна перейти з одного становища в інше: ніхто не може гарантувати для себе цілковитої безпеки. То чи треба звинувачувати того, який скористався нагодою побути хвилину в затишку? І чи можна осуджувати тих, які, опинившись у пеклі, мріють вирватися з нього? Усе на світі стало нестійким, і врятувати людину від морального краху може тільки одна категорія — фаталізм».  

Роман Іваничук «Бо війна — війною...»

Цитується за виданням: Іваничук Р. І. Бо війна — війною... ; Через перевал : романи / Роман Іваничук ; [худож.: С. В. Кривенченко, Л. Д. Киркач-Осіпова]. — Харків : Фоліо, 2008. — 446 с. — (Українська література).

Твори Романа Іваничука з фонду бібліотеки