28 червня – День Конституції України

День Конституції України — одне з найбільш значущих свят нашої країни. Це історичний день: 28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави. Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом — Днем Конституції України!

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Це також стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Основоположні принципи, які визначає Конституція України, об’єднують український народ на шляху розбудови квітучої, заможної, демократичної європейської України. Конституція відображає багатолітні прагнення українців жити у правовій демократичній країні, де «людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю»