День фізичної культури і спорту

10 вересня 2022 року Україна відзначає День фізичної культури і спорту. Цього дня привітання приймають спортсмени-професіонали та усі поціновувачі здорового способу життя.

Прийміть найщиріші вітання від Науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ» з нагоди СВЯТА!

Без сумніву, саме фізично і духовно розвинені люди завжди були опорою суспільства. Заняття фізкультурою загартовують не тільки тіло, а й дух людини, допомагають розвивати такі якості як воля, цілеспрямованість, наполегливість та шляхетність.

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами та досягненнями.

Шановні спортсмени! Ви гідно зарекомендували себе в змаганнях на різних рівнях, яскравими перемогами здобули славу Україні, з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого, здорового молодого покоління, адже фізичне виховання — це здоров’я нації України. Ми пишаємося вами!

Найкращих результатів в сучасному спорті досягають мотивовані спортсмени. Не відкладаючи на завтра тренування, займайтеся спортом саме зараз! Впустіть в своє життя спорт, і ви відчуєте, як змінюється ваш світогляд.

Чому ти не займаєшся спортом? Скажи своїм виправданням НІ! Ти занадто сильно втомлюєшся на роботі, пізно звільняєшся після роботи, не маєш можливості тренуватися??? Якщо причина, через яку ти не займаєшся спортом, входить до цього списку, то це не причина, а виправдання!

Я не встигаю тренуватися. Дослідження показують, що вправи для зміцнення здоров'я не повинні бути енергоємними та тривалими. Достатньо 15 хвилин на день для тренувань, вправи дієві навіть в домашніх умовах!!!

Я не знаю, як тренуватися. Для початку почни рухатися – ходити, бігати, стрибати, присідати, робити зарядку самостійно, і ти сам зрозумієш, чи потрібні тобі більші навантаження та спортзал.

Я не можу тренуватися. Хочеш сказати, що ти в надто поганій формі, щоб тренуватися та покращувати себе? Достатньо виявляти фізичну активність у міру своїх сил.

Тренування завдають біль і наражають на небезпеку. Підібране за рівнем розвитку тренування не наражатиме на небезпеку. Травми отримує той, хто прагне зробити більше, ніж він може.

Я надто втомлююся на роботі. Фізична активність на регулярній основі робить тіло витривалішим. Через пару місяців занять спортом ти почнеш помічати, що втомлюєшся на роботі набагато менше і встигаєш набагато більше.

Тренуватися занадто дорого. Мінімальний внесок для тренувань — це пара спортивного взуття та зручний одяг. Якщо ти вважаєш, що спорт — це дорого, то спробуй оцінити витрати на лікування, які будуть потрібні при малорухливому способі життя.

Я занадто старий для тренувань. Для чоловіків у віці після 45 років та жінок у віці після 55 років фізична активність стає більш важливою, ніж у попередні роки. Швидкість старіння, занепаду сил та розумових здібностей залежить від того, наскільки ти активний.

Я не вірю, що спорт мені допоможе. Спробуй, зроби вправи, перший тиждень, другий, третій… І побачиш, як це сприятливо позначиться на твоїй активності, витривалості та емоційній стабільності.

Тож, в цей святковий день, щиро бажаємо всім вам міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України! Бережіть красу та здоров’я не тільки 10 вересня, в День фізичної культури і спорту України! Завжди дотримуйтеся здорового способу життя! Хай щастить!