До Міжнародного дня толерантності «З толерантністю в серці»!

Щороку 16 листопада 2023 р. увесь світ відзначає Міжнародний день толерантності! Запрошуємо всіх долучатися до заходів «З толерантністю в серці».

На сьогодні дуже важливим фактором розвитку сучасної держави є системне усунення умовних бар’єрів між людьми. Одною зі складових безбар’єрності є толерантність. Толерантність — це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості.
24 лютого, коли розпочалося широкомасштабне вторгнення в Україну, звичне життя українців кардинально змінилося. З першого дня війни українці шукають відповіді на запитання, якими ніколи не задавалися раніше. Нашим новим загальним бар’єром тепер стала війна. Нині ми точно розуміємо, що таке життя «до» та «після». І майже кожен в ці дні зіткнувся з багатьма ситуаціями вперше.
Під час війни хтось поїхав, хтось залишився, хтось не може працювати, хтось став волонтером, а хтось рятується фокусом на роботі. Так, усі люди різні, і завдяки цьому кожен займається своєю справою, яка допомагає багатьом людям. Варто пам’ятати одну істину — коли багато людей думають по-різному й рухаються в одному напрямку — це вільний рух вільних людей. Коли ж багато людей думають однаково й рухаються в одному напрямку — це культ.
Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» не стоїть осторонь проблем сьогодення, активно приймає участь в адаптації місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб в умовах війни, проводить різноманітні бібліотечні заходи та групи психологічної підтримки «Зцілення емоцій» спільно з партнерами: КЗ «Публічна бібліотека Височанської Селищної ради» Харківської області, Покотилівська бібліотека-філія для дорослих та Покотилівська бібліотека-філія для дітей.
Але варто зрозуміти, що наше майбутнє залежить тільки від нас та нашого вибору. Тож у ці дні, як ніколи, ми повинні толерантно ставитися до вибору інших.
 
Будьмо толерантними та прямуємо до нашої Перемоги!