День захисту людей похилого віку

15 червня 2023 року, з нагоди Дня захисту людей похилого віку, Інформаційно-ресурсний центр «Без бар’єрів» НТБ НТУ «ХПІ» та Територіальний центр надання соціальних послуг Слобідського району м. Харкова провели спільний комплексний захід у рамках проекту «Бібліомікс «Ми разом!».

У програмі:
  • презентація Інформаційно-ресурсного центру «Без бар’єрів» НТБ НТУ «ХПІ»;
  • презентація книги «Довідник безбар’єрності»;
  • група психологічної підтримки.

Бібліотеки закладів освіти не можуть бути осторонь подій, що викликані воєнними діями і заради допомоги ближнім об’єднують свої зусилля. Так, на початку 2023 року укладено угоди між НТУ «ХПІ» і закладами загальної середньої освіти (м. Харків та Харківська область), бібліотеками (КЗ «Публічна бібліотека Височанської Селищної ради» Харківської області, Централізована бібліотечна система Слобідського району м. Харків) та Територіальним центром надання соціальних послуг Слобідського району м. Харкова. Це розширює взаємодію та надає можливість співпрацювати з тими, хто потребує допомоги.
В рамках укладених угод було проведено різноманітні заходи в онлайн та офлайн форматах. З великим інтересом їх відвідували люди різних вікових груп. Особливо актуально це було для людей літнього віку, які з нетерпінням чекають зустрічі на наступних заходах. Це дає їм можливість встановити нові контакти, отримати нові знання, подолати соціальну ізоляцію і, на цій основі, зміцнити відчуття власної гідності, власної значущості та оцінити унікальність кожної людини. Таким чином, науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» своєю роботою намагається стати центром тяжіння, для всіх, хто потребує підтримки та допомоги: учасники освітнього-наукового процесу, мешканці міста, вимушено переміщені особи, люди похилого віку.