Виставка дитячих робіт «Наше майбутнє очима дітей...»

«Людство зобов’язане дати дитині найкраще…»
Декларація ООН про права дитини

З нагоди Всесвітнього дня дитини, який відзначається 20 листопада 2023 р., запрошуємо на віртуальну виставку дитячих робіт «Наше майбутнє очима дітей...»! Захід організовано у рамках проєкту «Бібліотечний арт-простір».

Всесвітній день дитини виник в середині минулого століття, а саме в 1954 році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956 року. За даними проекту DilovaMova.com, спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка визнає для себе доцільним відзначати цей день. Так виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1 червня.   
20 листопада 1959 року прийняли «Декларацію прав дитини». У 1989 році, також 20 листопада, всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини» та питання з єдиної для всіх датою святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах всесвітньої організації об’єднаних націй фігурує дата 20 листопада.